П Р О Г Р А М А

ПЪРВА ОТКРИТА НАЦИОНАЛНА СРЕЩА

В ПОМОЩ НА СЧЕТОВОДИТЕЛИТЕ

АКЦЕНТИ ВЪРХУ ПРОМЕНИТЕ  В НОРМАТИВНАТА БАЗА И НОВИТЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА ПРЕД ПРОФЕСИЯТА

 

София, 17 ноември 2017 г.

В ГОЛЯМАТА ЗАЛА НА
СИНДИКАЛЕН ДОМ НА КУЛТУРАТА НА ТРАНСПОРТНИТЕ РАБОТНИЦИ В БЪЛГАРИЯ
                            гр. София, 1233, Бул. „Княгиня Мария Луиза“ N-106  /в съседство на Централна гара София/

 

9.00 – 17.30 ч.

Модератор: Евгени Руйков – председател на ИПСБ.

 

8.30 – 9.00 ч.         Посрещане и настаняване на участниците.

9.00 – 9.10 ч.          Откриване на срещата – Евгени Руйков, председател на ИПСБ.

9.10 – 10.10 ч.       Професионализъм и етика – Спазването на етични правила и норми в изпълнение на професионалните ни задължения – що е то и има ли почва у нас? – Светлана Павлова, дипломиран експерт-счетоводител и регистриран одитор, член на Дисциплинарния съвет на ИДЕС и член на УС на ИПСБ.

10.10 – 11.10 ч.     Среща с представители на ръководството на Комисията за защита на личните данни,  включително дискусия – Цанко Цолов, член на КЗЛД.

За Регламент (ЕС) 2016/679 и новите изисквания към компаниите, в сила от месец май 2018 г. – до каква степен ще засегне счетоводителите и счетоводните предприятия – нови предизвикателства.

11.10 – 11.40 ч.       Кафе пауза

11.40 – 13.00 ч.       ЗДДС – последни промени и проблемни моменти, включително дискусия – Валери Колчев, данъчен консултант.

 

13.00 – 14.30 ч.       Обяд                                                                                               

14.30 – 15.30 ч.       Задълженията и отговорностите на счетоводителя /в контекста на последните промени в ДОПК и НК/ – до къде се простират правата и задълженията му и има ли право на задържане на документи на клиента – адв. Виктория Терзиева, управляващ съдружник на адвокатско дружество „Райчинова и съдружници“, специализирала Европейско данъчно право и данъчна практика на СЕС, участвала като представител на Висшия адвокатски съвет в тълкувателни дела на ВАС по данъчни въпроси.

15.30 – 16.00 ч.       Кафе пауза

16.00 – 17.30 ч.                   Среща с представители на ръководството на НАП,  включително дискусия – Росен Бъчваров, говорител на НАП и Росен Иванов, директор на дирекция „Данъчно осигурителна методология“

  • Насърчаване доброволното спазване на законодателството, включително в случаите на открити грешки (в аспект на ДДС, ЗКПО и КСО) – ролята на счетоводителя
  • Разяснения относно проверките на НАП, свързани с големи касови наличности и недекларирани доходи от продажби на физически лица, възможности за подаване на коригиращи декларации.

17.30 – 17.35 ч.       Закриване на срещата – Евгени Руйков.

 

Срещата е открита и напълно безплатна за всички участници, включително кафе паузите. Моля да изпращате заявки за участие на office@ipsb.bg. Заявки ще бъдат приемани до 10.11.2017 г. или до изчерпване на местата в залата, които са 250 бр. На всяка заявка ще бъде отговорено писмено, по електронната поща, от която е получена – с потвърждение или отказ, в зависимост от това дали е изпратена преди или след запълване капацитета на залата.  Моля в заявката да посочите трите имена на желаещите да участват. В една заявка могат да бъдат посочени няколко участници, без ограничение на броя им.

Също до 10.11.2017 г., на office@ipsb.bg,  можете да изпращате вашите писмени въпроси към лекторите,  които да им бъдат предоставени предварително.

 

От ръководството на ИПСБ!

Споделете