На интернет страницата на EUR-Lex е публикуван актуалният към 1 януари 2021 г. консолидиран текст на Регламент (ЕО) № 1126/2008 на Комисията от 3 ноември 2008 г. за приемане на някои международни счетоводни стандарти в съответствие с Регламент (ЕО) № 1606/2002 на Европейския парламент и на Съвета.
Следва да се има предвид, че този текст служи само за информационни цели и няма правно действие.
Оригиналните версии на съответните актове са версиите, публикувани в „Официален вестник на Европейския съюз“ и налични в EUR-Lex.
Официалните текстове са пряко достъпни чрез връзките, публикувани в консолидирания текст.
Пълният консолидиран текст може да бъде намерен тук.
По силата на Закона за счетоводството приложими в Република България Международни счетоводни стандарти (МСС) са приетите в съответствие с Регламент (ЕО) № 1606/2002 на Европейския парламент и на Съвета от 19 юли 2002 г. за прилагането на Международните счетоводни стандарти и включват Международните счетоводни стандарти (International Accounting Standards – IAS), Международните стандарти за финансова отчетност (International Financial Reporting Standards – IFRS) и свързаните с тях тълкувания (SIC-IFRIC interpretations), последващите изменения на тези стандарти и свързаните с тях тълкувания, бъдещите стандарти и свързаните с тях тълкувания, издадени или приети от Съвета по международните счетоводни стандарти (International Accounting Standards Board – IASB).

Източници:
„Официален вестник на Европейския съюз“
Закон за счетоводството

Дежурен редактор
Веселина Андонова

Споделете