ПРЕДВИД НАСТОЯЩАТА СИТУАЦИЯ СМЕ ПРИНУДЕНИ ДА ОТЛОЖИМ СЪБИТИЕТО ЗА ПО-КЪСНА ДАТА.

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви поканим на  Първата национална конференция на ИНСТИТУТА НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ СЧЕТОВОДИТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ на тема:„АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА СЧЕТОВОДНАТА ПРОФЕСИЯ”р Която ще се проведе  в гр. София, в конферентните зали на хотел Метрополитън, бул. Цариградско шосе, № 64

В рамките на конференцията ще се организира трудова борса, която ще даде възможност работодатели и търсещи работа да се срещнат.

ОСНОВНИ ПАНЕЛИ

  1. КОНКУРЕНТНОСПОСОБНОСТ И КАЧЕСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО ПО СЧЕТОВОДСТВО

В рамките на първия панел ще бъдат дискутирани теми, свързани с качеството на образователните услуги и предизвикателствата пред тяхното развитие през призмата на академичната общност, студентите и бизнеса. Ще се поставят въпроси относно различията между теорията и практиката, бизнес потребностите и реално придобиваните от обучаемите лица компетенции.
Участниците в панела ще се запознаят с възможностите за надграждане на счетоводната квалификация и перспективи в обучението на счетоводителите. Магистратури в сътрудничество с АССА ще бъдат представени от български университети.

  1. СЧЕТОВОДСТВОТО КАТО БИЗНЕС

Професионалния счетоводител днес изпълнява множество интегрирани, стратегически и предприемачески функции. Това налага изграждането на подходящи умения и компетенции, които са в унисон с промените в бизнеса и обществото. В рамките на този панел ще се разгледат:
– предизвикателствата пред комуникацията на счетоводителите с клиенти и с колеги;
– възможни противодействия срещу нелоялна конкуренция;
– правните аспекти на договарянето и договорната дисциплина и етика;
– изискванията на ЗМИП и GDPR за счетоводители и счетоводни кантори.

В паралелна сесия студенти и начинаещи счетоводители ще имат възможност да научат повече за започването на самостоятелен бизнес, маркетингови подходи при предлагане на счетоводни услуги, ценообразуване и избор на подходящ счетоводен софтуер. Те ще имат възможността да се научат как да изготвят индивидуален сметкоплан и счетоводна политика.

  1. ТЕМИ ОТ ПРАКТИКАТА НА СЧЕТОВОДИТЕЛЯ

В първата част на този панел, участниците ще се запознаят с актуални бизнес практики и обекти на отчитане свързани с тях – криптовалути, търговия с емисии и обекти на интелектуалната и индустриална собственост. Обект на дискусии в панела ще са дълготрайните нематериални активи от гледна точка на техните икономически, правни и счетоводни измерения.

Във втората част на панела, вниманието на участниците ще бъде привлечено върху предизвикателствата при класифициране, признаване, оценяване и оповестяване на дълготрайните материални активи, инвестиционните имоти и активите право на ползване. Участниците, ще имат възможност да навлязат в детайли в счетоводните аспекти на придобиване на ДМА чрез апорт, замяна на дълготрайни активи (бартер), както и при разпределяне на дивидент в натура.

В паралелна сесия участниците ще могат да научат повече и да дискутират въпроси относно калкулирането на себестойността на произведените продукти и услуги по отрасли, както и необходимата документална обоснованост изисквана от Закона за счетоводството. А също и специфики на счетоводното отчитан на предприятията с нестопанска цел и кооперациите.
Организаторите си запазват правото за промени в представената програма според настъпилите обстоятелства до започването на конференцията.
Срок за записване и заплащане на таксата за участие – 30.04.2020 г. Заявки за участие след тази дата ще се приемат само при останали свободни места.

ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ

  • безплатно за студенти;
    – 30 лв. за членове на ИПСБ;
    – 90 лв. за всички останали участници.
    Банка: „УниКредит Булбанк“ АД
    IBAN: BG71UNCR96601079864803
    BIC Code: UNCRBGSF
    Наредител: Собствено, бащино и фамилно име на наредителя/участника
    Основание за превод: Участие в национална конференция на ИПСБ

Таксата включва материалите за конференцията, кафе-паузите и коктейлът, който ще се състои на 16.05.2020 г. от 18.00 ч.

Споделете